dimecres, 2 d’abril del 2014

Visita al Centre del SERVEF d'Energies Renovables


En desembre vam rebre un regal: un Kit d'Hidrogen Solar, per tant, en el segon trimestre anem a experimentar amb les Energies Lliures.


 
Obrim el Kit i analitzem tots els elements. Cal recordar unes idees prèvies dels temes de Coneixement del Medi. Què són energies renovables i no renovables, les fonts d'energia, els tipus d'energia, l'energia es transforma, la matèria, els canvis en la matèria, composició de la matèria, propietats de la matèria, les mescles i separació dels elements. Tots aquests continguts anem relacionant-los amb els elements del kit i amb experiències de la vida diària i amb vídeos i informació d'Internet.

Cerquem informació a Internet i trobem una notícia important, un descobriment de la Universitat Politècnica de València, del servei d'investigació on han creat un catalitzador molt potent per produir energia a partir de l'Hidrogen.

 
A la nostra ciutat hi ha un Centre de Formació d'Energies Renovables del SERVEF i entre tots planifiquem la visita:
-Contactem amb la Cap d'Estudis del Centre per saber si és possible realitzar la visita.
-Demanem permís al Consell Escolar i a la Direcció de l'Escola.
-Posem data i mirem on està. Treballem la orientació en un plànol i com donar instruccions per arribar a un lloc.
-Valorant la distància creguem que és convenient utilitzar vehicles, anirem dos adults, la mestra de PT i la Psicòloga amb els propis cotxes.
-Ara cal que informem correctament als nostres pares per a que ens autoritzen(cal dir qui anem, qui ens acompanya, on anem i perquè, quan anem i com anem).
-I per fi l'esperada visita: preparem una presentació de qui som i que estem treballant a l'Escola, relacionant el motiu de la visita. També duem preparats unes llibretes per prendre notes fetes per nosaltres, llapisseres i gomes i la càmera de fotos.


 
VISITA AL CENTRE DE FORMACIÓ D'ENERGIES RENOVABLES DEL SERVEF-GANDIA

El passat dia 24 de gener de 2.014 els alumnes de 5è i 6è de l'Aula de Pedagogia Terapèutica del CEIP Montdúver de Gandia vam visitar el Centre de Formació d'Energies Renovables del SERVEF de Gandia.

Ens van rebre l'Equip Directiu i el Professor dels Tallers d'Energies Renovables.
Després de la salutació i presentacions vam passar a l'Aula on es dona la teoria. Allí ens expliquen què son energies renovables i ens mostren diferents aparells que serveixen per a aprofitar estes energies. Intercanviem qüestions.






 
Després passem als tallers. Observem que canvien el vestuari, mentre que a l'aula van amb bata blanca, al taller es posen una bata blau fosc més sofrida. Tractem que cal anar vestits adequadament en tots els llocs. Hi ha panells de circuits elèctrics com els que estan muntant a l'Escola. Al taller hi ha muntó d'aparells: anemòmetres, molins d'energia eòlica desmuntats, plaques solars amb les seues cèl.lules, maquetes d'energia geotèrmica, cartells dels diferents tipus existents d'energies renovables, acumuladors o bateries per guardar l'energia recollida. I uns cables que venen de dalt fins a eixos acumuladors.







 
Eixos cables estan connectats als aparells del terrat: plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques de diferents classes i materials, amb diferents funcions, molins d'energia eòlica.





 
També una estació meteorològica, per que és important coneixer què està passant al nostre Medi en cada moment, la pluja, la radiació solar i la temperatura, la potència del vent i la direcció en que bufa, dinamòmetres, penells... gaudim descobrint tant de prop tos aquests aparells i poder-los observar, tocar i preguntar dubtes a una persona entesa amb el tema i que ens ho explica molt bé.

 
Ens han mostrat alguns aparells en miniatura que funcionen amb energia solar. En definitiva, em gaudit de la visita, em après moltíssimes coses i ens han tractar superbé.

"Som Energia i podem..."

     
PROJECTE “SOM ENERGIA I PODEM...”
ALUMNES DE 5È I 6È
AULA DE PEDAGOGIA TERAPÈUTICA
CEIP MONTDÚVER-GANDIA CURS 13-14

Al primer trimestre del curs 13-14 aprenem que energia és capacitat, força... nosaltres som energia i volem ser capaços d'aconseguir els nostres propis objectius, els nostres propis somnis. Confeccionem un atrapa-somnis per a cadascú i escrivim els nostres objectius/somnis en unes plomes que anirem penjant a mesura que anem aconseguint-los i fent-los realitat. Aquestes plomes tenen tres colors perquè són tres àrees curriculars de referència: Llengua, matemàtiques i àrea personal. Seran les nostres notes que durem a casa a la fi de curs.