dimarts, 12 de maig del 2015

PROJECTE INVESTIGA: EL FONS MARÍ

      Us monstrem un dels nostres Projectes Investiga.    
    Enguany l'aigua empapa les nostres tasques.
    L'incentiu inicial va ser la visualització del mural en 3D que representa el MEDI AQUÀTIC.

 
      L'observem i triem un detall que ens crida l'atenció, dibuixem eixe detall propi.




     Comentem per què hem triat  eixos motius cadascú. La següent activitat és contar una experiència amb l'aigua, no importa on ni quan, importa recordar i expressar (per oral i per escrit) una experiència viscuda.  Sorteixen temes com que per a bucejar hem d'eixir a agafar aire fora de tant en tant. El nostre medi és el "Terrestre" i volem conéixer millor                              el Medi Aquàtic.



      Ja us vam contar què vam extraure una frase de la nostra agenda escolar, una cita de Leonardo Da Vinci  que és al centre del nostre mural, vam conéixer a aquest personatge tan important. I arran del tema vam encetar el Projecte Esbrina (de matemàtiques) amb les sèries i números Fi, les proporcions, les fórmules matemàtiques i l'alfabet grec...

      Hem treballat les energies naturals, de l'aigua, del sol i del vent. També us ho havem mostrat en aquest Blog.
     Aquestes experiències les englobem dintre del Programa com a TALLERS SOSTENIBLES.

   
EN AQUEST ARTICLE PRESENTEM EL PRIMER DELS NOSTRES PROJECTES INVESTIGA EL MEDI AQUÀTIC:

 EL FONS MARÍ 
 ANAÍS CREIX- SISÈ A-1

-Iniciant sempre amb una pluja d'idees i confeccionant una portada. 
-Fem una primera recerca per Internet i trobem informació al voltant de la formació de la Terra i els Oceans, demanem col.laboració a altres companys d'altres grups (6è A -2), Nayara i Enrique. Entre tots vam fer aquest audiovisual  on expliquem el que vam descobrir:

https://www.youtube.com/watch?v=91UfDJHs3Sc

Descobrim què són les plaques tectòniques i les fem amb fang. 






      Continuem investigant i trobem que la Terra té capes i una escorça i un mantell superior. El que més els va cridar l'atenció es que al fons marí hi ha valls, avencs, volcans.....

      Decidim fer una maqueta. Necessitem materials i fem un llistat i comentem on podem trobar eixos materials.










      Una vegada acabat, emplenem la fitxa del treball on expliquem tot el procés. Aquests treball s'exposen a les seues aules ordinàries, és una manera de treballar memòria, raonament, el llenguatge escrit i l'oral...

      També hem elaborat un resum del tema:

 

EL FONS MARÍ


Com es va formar el fons marí?

La dura capa exterior de la Terra està fragmentada en set plaques gegants i altres menors.

Fa 150.000.000 d'anys la superfície de la Terra formava un sol continent anomenat Pangea, rodejat per immens oceà, Pantalassa. Quan les plaques van separar, Pangea es va dividir formant els oceans i els continents actuals.


Quina profunditat té el fons marí?

La part més profunda del fons marí és la Fossa de les Marianes que arriba fins els 11.000 metres de profunditat ( és a l'Oceà Pacífic).

Com és el relleu del fons marí?

Els oceans amaguen uns relleus amb muntanyes, planes,valls i avencs fondíssims.

Les Fosses Submarines són uns avencs profunds i estrets. Es formen quan xoquen dues plaques, o bé quan una placa oceànica llisca sota una placa continental..

Com són els volcans submarins?

Al fons de l'oceà hi ha volcans submarins. Columnes de lava ardent pugen des del mantell terrestre, brollen dins el mar i arriben a la superfície, formant un volcà. Els volcans submarins es troben en les profunditats de l'oceà, Alguns emergeisen i formen illes. Les illes de Hawai són volcàniques.

 Com que fem participar als altres grups d'alumnes de PT de tots els temes investiga que s'està desenvolupant a l'Aula altres grups han fet esquemes  i altres activitats:


CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada