dimecres, 22 de desembre del 2010

JOC DEL TRESOR

Per fi completem les tres pistes del Joc del Tresor!!!
Són els escuts dels Borja i anem a treballar la informació  adient i així enllacem amb la temàtica de l'any Borja a Gandia.




Si amplieu les fotografies podreu extraure tota la informació.
Primer hem estudiat la procedència del cognom Borja. Després treballem la heràldica del cognom Borja, l'escut que està en mig és el de Calixt III(Alfons de Borja),amb el Bou que aludeix al seu orige. El primer escut pertany a Roderic de Borja quan era cardenal(abans de ser Papa), afetgeix al Bou un segon quarter amb les armes d'Oms, per relacionar el cognom de la família amb la noblesa catalana. El tercer escut és el del fill de Roderic, Pere Lluís de Borja, primer duc Borja de Gandia, promés de Maria Enríquez, per al qui Roderic de Borja, sent el Papa Alexandre VI, compra el ducat de Gandia, ric i important pel conreu de la canya de sucre.

Arran d'aquest Joc realitzem uns tallers de Terrisseria per als alumnes de tercer cicle de Primària durant la setmana culturals celebrada a la fi del mes de juny de 2.010:









sabeu que a Gandia , el Duc Joan de Borja va fundar una terrisseria que competia amb la ceràmica de manisses?, Alexandre VI va encomanar a Joan un taulells amb els emblemes que ell va introduir en la heràldica borgiana: la doble corona, per tenir dos Papes a la família Borja i els gallardets flambejants.
Els xiquets i xiquetes del Ceip Montdúver es van convertir en els artesans de la terrisseria i vam fer  la comanda del Vaticà i ací teniu el resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada