dijous, 29 de març del 2012

CLOENDA TALLER DE CIÈNCIA

            

   Com alguns sabeu, l'any passat vam treballar un taller de ciència a les nostres aules. Enguany hem realitzat les activitats pendents d'acabar, fent-les coincidir amb els temes relacionats de Coneixement del Medi de cinqué i de sisé.

   Al  2010-11  vam experimentar amb l'aigua i l'aire, a més a més vam introduir el tema  de l'energia elèctrica. Al 2.011-12 reprenim el tema de les energies. Hem recordat  el que va passar al Japó a la Central Nuclear a conseqüència del Tsunami i la perillositat d'aquesta energia.


   Tractem també el tema de l'energia electromagnètica i la propagació d'aquesta a través d'ones. Fem diversos experiments per comprovar-ho, com embolicar una ràdio amb paper d'alumini i comprovar que no arriben les ones...i rescatem la figura d'un personatge retllevant en la història dels descobriments científics:
NIKOLA TESLA, inventor del corrent Altern, descobridor dels camps electromagnètics rotatius i de les ones electromagnètiques, dels llums incandescents(bombetes sense fils i tubs fluorescents) autèntic inventor de la ràdio i de la tecnologia inalàmbrica(robótica, control remot i radars),  Degut a que les seues afirmacion semblaven impossibles va ser considerat un científic boig i va morir en la misèria. És a l'actualitat quan comprovem la importància dels seus descobriments. Apareix el personatge de Tesla en diferents escenes de  pel.lícules com "Aprendiz de Brujo" , The Prestige(el prestigio)... en aquesta última qui representa a Tesla és el cantant David Bowie. també apareix en diferents videojocs i la seua vida ha inspirat temes de cançons, noveles etc.










L'ús de la tecnologia pot comportar el seu perill, i les ones electromagnètiques poden ser perjudicials si ens exposem en excés a aquestes. Així trobem la necessitat de retrobar i utilitzar ENERGIES NATURALS I RENOVABLES. El Vent, el Sol i l'Aigua... Construïm un generador Eòlic que hi pot funcionar amb plaques solars.



 



Per últim, el més interessant dels nostres experiments:
"Anem a Generar Hidrògen a partir de l'Aigua"

L'hidrogen (del llatí: Hydrogenium) és un element químic amb símbol H i nombre atòmic 1. En condicions normals de pressió i temperatura, és un gas diatòmic (H2) inodor, incolor, insípid, no metàl•lic i altament inflamable. L'hidrogen és l'element químic més lleuger, i el seu isòtop més comú conté un sol protó i un sol electró. L'hidrogen és un gas extremadament inflamable.



Es pot obtenir per l'electròlisi de l'aigua


L'hidrogen és un element molt abundant, constituent el 75% de la massa i el 90% dels àtoms de l'univers. Es troba en abundància en les estrelles i en els planetes gegants gasosos (com ara Júpiter); per contra, en l'atmosfera terrestre es troba només en una proporció d'1ppm en volum.

Cotxe d'Hidrogen


Una de les alternatives per solucionat el problema de canvi climàtic i de la contaminació provocada pel consum de petroli radica en trobar un mitjà per fer que els cotxes gastin menys. Durant els últims anys moltes marques han anat rebaixant la cilindrada i buscant millores eficaces per disminuir les emissions de CO2.

Un altre mètode per utilitzar hidrogen en el vehicles és fer-ne la combustió de la mateixa manera que es fa actualment amb la gasolina o el gasoil. Aquest mètode requereix un motors lleugerament modificats respecte els actuals ja que en lloc de líquid haurien d'utilitzar gas.

Bio-hidrogen

Possiblement, la solució ideal seria utilitzar un procés biològic per aprofitar l'energia solar i directament generar hidrogen de l'aigua.

Aquesta solució, va ser considerada als anys 70, degut a la crisi del petroli. El principi és molt simple: una planta com ara una alga manipulada i cultivada per tal que fotosintetitzi de l'hidrogen de l'aigua efectivament, actuant com una combinació d'un panell solar i d'una unitat d'electròlisi d'aigua.

És comprovat que l'hidrogen és un combustible plenament competitiu.

I així vam experimentar com obtenir l'Hidrògen a partir d'un procés d'electròlisi d'aigua i vam comprovar què és una  font d'Energia Natural, neta i no contaminant, renovable i amb molta potència i que podem aprofitar i més en temps de crisi i fer front als interessos guvernamentals.









2 comentaris:

Ma Jesús ha dit...

Encara estic amb la boca oberta!
Però quin "nivellazoooooooooooooooo".

Això és apropar la ciència als nanos i tot el demés són tonteries.
L'enhorabona a tots els que s'heu pegat la gran currada per a aconseguir eixos asombrosos resultats.
Ah, i en època de retallades!!!

Juan Sebastian ha dit...

Soy Juan Sebastian.M'ha agradat descobrir coses tant interessants.Adeu

Publica un comentari a l'entrada